Interactieve voorstelling

In Search of Democracy 3.0

Autoritaire leiders, algoritmes en globalisering. Democratieën staan van alle kanten onder druk. Uit onderzoek blijkt dat het vertrouwen in de democratie wereldwijd afneemt, ook in de Nederlandse democratie. Hoog tijd om de democratie onder de loep te nemen: er moet iets veranderen, maar wat precies en hoe?

In de live research performance In Search of Democracy 3.0 gaat Company New Heroes (i.s.m. Het Zuidelijk Toneel en ARSENAAL) samen met het publiek op zoek naar hoe onze democratie er nu uit zou moeten zien. Wat zijn de uitdagingen? Waar liggen de mogelijkheden? In Search of Democracy 3.0 is een combinatie van theater, muziek en directe dialoog met het publiek. In deze dynamische performance wordt de geschiedenis van de democratie in een wervelwind verteld, wordt er gestemd door het publiek en wordt door de open en toegankelijke sfeer de mogelijkheid gecreëerd voor het publiek om zelf aan het woord te komen.

Company New Heroes

Credits: Lucas De Man, Sarah Eisa, Willy Thomas, Piet Menu, Niels Kuiters, Jasper van den Berg, Eva Meijering en Saar Vandenberghe

Spel: Niels Kuiters, Isil Vos

In Search of Democracy 3.0 kwam tot stand in samenwerking tussen Company New Heroes (NL/BE), ARSENAAL (BE) en Het Zuidelijk Toneel (NL) als onderdeel van het ‘pilot project’ In Search of Democracy 3.0 van het Europese culturele netwerk IN SITU.